Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/margin.dk/public_html/t3lib/class.t3lib_div.php on line 4109
margin aps: Effektivisering

Kontakt margin

DK-2100 KØBENHAVN Ø

TEL +45 3111 0106
INFO(AT)MARGIN.DK

Effektivisering

Effektivisering er ikke nedskæring. Effektivisering er bedre eller flere resultater med samme indsats. Eller samme resultater med mindre indsats, fx. ved at reducere spild og istedet bruge tid og energi på innovation.

Lean har som metode gået sin sejrsgang i fx forsikring, produktion, produktudvikling og andre steder. Succes'en har været mindre i dele af den offentlige sektor, hvor der ikke har været tradition for at måle - og følge op - på fx gennemløbstider. Meget kan dog også handle om for stor vægt på værktøjet og for lidt vægt på mennesker.

Min holdning er, at ingen går på arbejde for at spilde tiden. En god dag er typisk en dag, hvor man får noget fra hånden. Enten en vanskelig opgave, som endelig bliver løst eller en masse tjek-mærker på opgavelisten. Præcis her kan lean office være løsningen.

Margins tilbud

Organisationer lærer mest af selv at løse opgaverne. Derfor arbejder jeg oftest som inspirator og igangsætter med lean office. Typisk med en serie teammøder, hvor principperne kort gennemgås. Mellem hvert teammøde arbejder teamet så selv med de konkrete værktøjer. Alle opgaver løses på basis af skriftligt tilbud, så I hele tiden har overblik over fremdrift og økonomi.

Din organisations mennesker OG bundlinje

Processen involverer både ledere og medarbejdere, som således får nyt indblik i tværgående processer og indflydelse på arbejdet. Samtidig lærer alle metoder, der kan sikre løbende forbedringer. Bundlinjen forbedres ofte markant i starten af processen, hvorefter det kræver vedholdende arbejde fx med tavlemøder at få de langsigtede effekter i form af mindre spild, kortere gennemløbstid, mindre omarbejde etc.