Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/margin.dk/public_html/t3lib/class.t3lib_div.php on line 4109
margin aps: Effektivisering i Lokal Forsikring

Skadechef, advokat Carsten Sønnichsen:  ”- Jeg anbefaler Kenneth Kæregaard fra margin, han leverer en passende blanding af hensyn til os ledere og medarbejdere og kører samtidig processerne effektivt, så vi kommer i mål. 

Vi havde kørt Lean Office og høstet de første gevinster, men havde behov for mere effektive arbejds¬processer. Derfor gik vi i gang med papirløs skadesbehandling. Det lykkedes meget hurtigt, at få etableret en arbejdsgruppe, som faktisk arbejdede sammen om projektet på trods af forskellige interesser. 

Resultatet blev, at vi – nok for første gang - fik skabt et godt system før tiden! Konsulenten lykkedes med at få alle aktører godt involveret i processen og kørte samtidig en kontant projekt-ledelse, så vi hurtigt så resultater af arbejdet.”

Baggrund for konsulentopgaven:

Lokal Forsikring ønsker at være til stede i lokalområder, så skadebehandlere arbejder i Odense, Næstved og Hillerød. Men geografien hæmmer samarbejde og effektivitet.

Proces:

Ledelsesgruppen fulgte projektet både fra sidelinjen og med hurtige beslutninger undervejs og både IT og skadebehandlere blev involveret fra starten.

Traditionelt ville man være startet med en tyk kravspecifikation, men vi ønskede i stedet at bruge tid, energi – og penge – på nogle hurtige skærmbilleder og så udvikle ud fra dem. Det viste sig at være en yderst gavnlig samarbejdsform, hvor IT leverede nye skærmbilleder med korte intervaller og skadebehandlerne testede. Dokumentation blev skabt parallelt med udviklingen.

Konsulentopgaven var at skabe overblik og fremdrift i projektet med skyldig hensyn til den daglige kundekontakt og de tekniske (og økonomiske) muligheder.

Resultat:

Papir blev afskaffet i skadebehandlingen på alle de skadetyper, hvor det var praktisk. Brugere var trænet undervejs og brugerdokumentation etableret ligesom nødvendige investeringer i hardware blev gennemført.

Investering:

Konsulentbistand blev holdt under budgettet, i alt under 10 dage over 4 mdr. Det konkrete projekt blev støttet af en intern projektsekretær i noget af tiden.

 > Læs mere om effektivisering fra margin